Oh jongens hebben jullie er ook zo’n zin in? De Kerstboom staat al op, mijn outfits liggen al klaar en ik heb al honger. Hoog tijd om die Kerst receptjes uit te proberen!
Dit voorgerechtje smaakt bij iedereen én je hebt er zelf amper werk aan op het moment van je diner. De stoofperen kan je perfect een week op voorhand klaarmaken, waardoor je enkel nog je brood moet roosteren en de peertjes nog even moet opwarmen.
Ik snij mijn peertjes graag al in 4 voor ik ze stoof (zo zit je niet met een klokkenhuis en steeltje) mààr een peer op zijn geheel staat natuurlijk wel mooi op je bord. Kies dus gewoon waar jij het meeste zin in hebt!
- STOOFPEREN
- Peren (ik gebruik gewoon conference, maar dat kan natuurlijk ook met 'echte' stoofperen)
- Gluhwein
- Bruine suiker (100 gram op 1 liter gluhwein)
- Appelsien
- Kaneel
- AFWERKING
- Rozijnenbrood
- Roquefort of andere blauwe kaas
- Schil de peren en snijd ze eventueel in partjes en verwijder de klokkenhuizen.
- Los de suiker op in de gluhwein en doe er de kruiden bij (in een grote kookpot). Doe de peren in de mengeling en laat ze een uur tot 2 uur heerlijk pruttelen tot de peertjes mooi roze kleuren.
- Kijk voor de hoeveelheid naar de hoeveelheid peren: zorg dat ze goed onder het vocht staan.
- Als je peren een mooie roze-rode kleur hebben haal je ze uit de kookpot, maar laat je het vocht nog zitten. Kook dit verder in tot een siroop. Giet dan de siroop bij de peren en bewaar afgedekt in de koelkast.
- Voor het serveren warm je de peren met het vocht terug op en rooster je het brood. Serveer met een stukje kaas.
Liefs, Karolien
Geef een reactie