... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Christmas inspiration: gingerbread cake

11 december 2017 by karolien Leave a Comment

xmas7

Hier had ik al een paar maanden zin in: een Kerst-taart! Ik maakte hem dit jaar met een ‘gingerbread’ cake en roomkaasfrosting. Afwerkt met donkere chocolade, slagroom, Ferrero Rocher en mini zuurstokken (die kan je bij Flying Tiger vinden!).

xmas1xmas2xmas3xmas5xmas6xmas8xmas9xmas10xmas11xmas12

Niet veel woorden voor nodig denk ik hé ;-) Welke taart gaan jullie klaarmaken?

PS: wil je een taartje bestellen voor de feestdagen? Mail me op karolien@vankarolien.be.

Christmas inspiration: gingerbread cake
 
Save Print
Recept aangepast van http://baking-ginger.com/soft-gingerbread-cake-with-sparkling-cranberries/
Ingredients
  • CAKE
  • 540g zelfrijzende bloem
  • Snuf zout
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 4 eitjes
  • 200g bruine suiker
  • 200g kandij siroop
  • 225gr zonnebloemolie
  • 200ml room
  • 300ml melk
  • 1el vanille extract
  • FROSTING
  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram room
  • 100 gram bloemsuiker
  • AFWERKING
  • 200 gr donkere chocolade
  • Verse slagroom: 100gr room + 75gr bloemsuiker
  • Ferrero Rocher
  • Overschotjes cake
  • Mini zuurstokken
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en beleg 2 springvormen met bakpapier.
  2. Meng de eitjes met de suiker en siroop, voeg dan de olie toe. Vervolgens de melk, de room en het vanille extract. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom en schep deze lepel per lepel onder het natte beslag. Verdeel het dan over de 2 bakvormen en bak 40 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
  3. Laat de cakes dan volledig afkoelen.
  4. Meng voor de frosting alle ingrediënten tot een stevige massa. Snijd de 2 cakes horizontaal doormidden en verdeel de frosting tussen elke laag en werk af bovenop en aan de randen. Zet in de koelkast om op te stijven.
  5. Smelt de chocolade au bain marie en laat eventjes afkoelen.
  6. Verdeel de chocolade dan over de taart en laat weer opstijven.
  7. Werk dan af met de slagroom en versiering.
  8. Bewaar in de koelkast
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Kerstkrans van gedroogde mandarijntjes
Christmas inspiration: voorgerecht met stoofpeertjes en roquefort »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress