... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Chocomoussekes

17 april 2017 by karolien Leave a Comment

chocomousse1

Hello sweeties! Iedereen een fijn Paasfeest gehad? Wij in elk geval wel, we hebben lekker gegeten, gelachen én uiteraard de nodige dosis chocolade binnen gespeeld. Met de overschot van die chocolade kan je van alles doen: opeten (du-hu), chocolademelk maken, chocolate chip cookies mee maken òf chocomousse mee maken!

chocomousse2

Moest de Paashaas jou vergeten zijn (hij is ook niet meer van de jongste natuurlijk) kan je ook gewoon een reep chocolade gebruiken hiervoor ;-)

chocomousse3

Ik maakte de chocolademousse in potjes die ik bij de Kringloop vond, potjes waar mijn Moeke de chocomousse in serveert al voor zolang ik mij kan herinneren dat ze die op tafel zet. Het was dus hoog tijd om mijn eigen receptje te maken. Want eigenlijk, had ik tot op de dag van vandaag nog nooit gewone chocomousse gemaakt (nee, echt waar!!).

chocomousse4

Hij is niet té zoet, heeft een lekker bitter kantje en is lekker luchtig. Wil je hem liever wat zoeter? Vervang de donkere chocolade door melkchocolade.

Chocomoussekes
 
Save Print
Goed voor 6 kleine chocomoussekes. ** gemaakt met rauwe eitjes
Ingredients
  • 75 gram donkere chocolade
  • 2 eitjes
  • 30 gram room (vol, 35% vet)
  • Snufje zout
Instructions
  1. Smelt de chocolade au bain marie, laat eventjes afkoelen.
  2. Breek de eitjes en doe de eigelen bij de chocolade, meng goed door. Voeg de room toe en roer nog eens goed door. Klop de eiwitten stijf in een aparte kom, samen met het snufje zout. Schep dan voorzichtig de eiwitten (in 2 à 3 keer) onder het chocolademengsel. Verdeel het mengsel onder je serveerpotjes en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast (minstens een paar uur, best een hele nacht).
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« DIY cake decorations: sugared roses & fruit
Wit visje met groentjes uit de oven en een walnotendressing »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress