Hello sweeties! Iedereen een fijn Paasfeest gehad? Wij in elk geval wel, we hebben lekker gegeten, gelachen én uiteraard de nodige dosis chocolade binnen gespeeld. Met de overschot van die chocolade kan je van alles doen: opeten (du-hu), chocolademelk maken, chocolate chip cookies mee maken òf chocomousse mee maken!
Moest de Paashaas jou vergeten zijn (hij is ook niet meer van de jongste natuurlijk) kan je ook gewoon een reep chocolade gebruiken hiervoor ;-)
Ik maakte de chocolademousse in potjes die ik bij de Kringloop vond, potjes waar mijn Moeke de chocomousse in serveert al voor zolang ik mij kan herinneren dat ze die op tafel zet. Het was dus hoog tijd om mijn eigen receptje te maken. Want eigenlijk, had ik tot op de dag van vandaag nog nooit gewone chocomousse gemaakt (nee, echt waar!!).
Hij is niet té zoet, heeft een lekker bitter kantje en is lekker luchtig. Wil je hem liever wat zoeter? Vervang de donkere chocolade door melkchocolade.
- 75 gram donkere chocolade
- 2 eitjes
- 30 gram room (vol, 35% vet)
- Snufje zout
- Smelt de chocolade au bain marie, laat eventjes afkoelen.
- Breek de eitjes en doe de eigelen bij de chocolade, meng goed door. Voeg de room toe en roer nog eens goed door. Klop de eiwitten stijf in een aparte kom, samen met het snufje zout. Schep dan voorzichtig de eiwitten (in 2 à 3 keer) onder het chocolademengsel. Verdeel het mengsel onder je serveerpotjes en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast (minstens een paar uur, best een hele nacht).
Liefs, Karolien
Geef een reactie