... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Chocolate mug cake

5 februari 2016 by karolien Leave a Comment

mugcake3Beeld je in: je hebt een lange (lange!) dag achter de rug. Alles liep mis, het regende, iedereen was vervelend, … you name it. Je hebt gewoon zin in iets lekkers, hebt geen zin om veel afwas vuil te maken en je wil vooral alleen vandaag iets lekkers (lees: als je een hele taart maakt, eet je er nog heel de week van).

mugcake2

Wél, dan heb ik de oplossing voor je: een chocolate mug cake! Een lekkernij die je in een grote mok of kommetje maakt, in de microgolf. Ja echt waar, in de microgolf! Je meet, mengt en bakt alles in hetzelfde kommetje, laat het even afkoelen (genoeg tijd om een filmpje uit te kiezen) en zet je dan gezellig in de zetel. Samen met een kopje thee en je avond is goed!

mugcake

Het kommetje is groot genoeg om te delen met een partner in crime, maar hey, I’m not the one to judge. Zin in het hele kommetje? Go for it!

Chocolate mug cake
 
Save Print
Serves: 1 grote mok of kommetje
Ingredients
  • 3 eetlepels boter
  • 40 gram bloem
  • 40 gram suiker
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 3 eetlepels melk
  • 1 eitje
  • 3 stukjes chocolade (30 gram)
  • 1 eetlepel water
Instructions
  1. Doe de boter in je kommetje of mok en zet een 45 seconden in de microgolf, of tot de boter bijna gesmolten is. Meng het eens door.
  2. Doe er dan de bloem, de suiker, de cacao poeder, bakpoeder en zout door. Meng goed. Doe er dan de melk bij, meng weer goed met de lepel en het eitje. Alles goed mengen met je lepel tot een mooi geheel. Verdeel dan de blokjes chocolade over het midden van je deeg (niet naar beneden duwen) en doe er dan de lepel water over.
  3. Zet nu je microgolf op full speed (bij mij was dat 900W) en 'bak' het cakeje 1 minuut en 25 seconden.
  4. Laat je cakeje dan minstens 5 minuten afkoelen (anders verbrand je je tong!) en kies intussen je film uit :)
  5. Smullen maar!
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Tulbandcake met citroen
Perfectly vanilla cupcakes »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress