Denk je nu “euhm, Karolien, wat doe je nu?” Ik weet het, deze cake ziet er niet mooi uit. Jammer maar helaas kwam hij niet volledig uit de vorm … maar ik dacht foert, niet alles in het leven gaat zoals het moet gaan, ik deel hem gewoon! Laat je dus vooral niet afleiden door zijn looks, deze cake is héérlijk.
Heel de keuken(+machine) vuil en de cake niet helemaal uit de vorm, maar hey, hij is zo lekker dat ik het helemaal niet erg vond. Deze chocoladetulbandcake is heerlijk vochtig (nobody likes a dry cake) en heeft verder niets nodig (behalve misschien een beetje gesmolten chocolade of wat poedersuiker).
Je maakt hem met een lekker kopje koffie (en drink er zelf ook eentje) en er is eigenlijk niets moeilijk aan (behalve hem dan uit de vorm krijgen).
- 400 gram suiker
- 200 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 75 gram cacao poeder
- Snufje zout
- 2 eitjes
- 1 kopje koffie
- 1 kopje melk
- ½ kopje zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe de droge ingrediënten in een kom en voeg 1 voor 1 de eitjes toe. Dan de koffie, de melk, vanille extract en de olie. Meng tot een glad deeg.
- Vet je tulbandvorm goed (!!) in en giet het beslag er in. Bak de cake zo'n 45 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat een beetje afkoelen in de vorm en laat hem dan verder afkoelen op een afkoelrekje.
- Werk af met een beetje poedersuiker.
Liefs, Karolien
Geef een reactie