Ik ben grote fan van de vanille pots de crème – de zachtste en meest ‘sjieke pudding’ die ik ooit heb gegeten denk ik. Deze chocolade variant bak je niet in een waterbadje, maar laat je gewoon opstijven in de koelkast. Maar zijdezacht is ‘ie wel – oh, zo zacht! De donkere chocolade komt heerlijk tot zijn recht door het tikkeltje zeezout. Deze potjes zijn perfect als dessert, je maakt ze gewoon klaar de dag op voorhand en strooit er wat zeezout over net voor je ze op tafel zet. Your guests will love you.
De potjes kwam ik tegen bij de Kringloopwinkel trouwens. Ik dacht meteen dat ze perfect waren om nog eens een nieuwe ‘pots de crème’ uit te proberen. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan ;-)
- 3 eetlepels suiker
- 3 eigelen
- 185 ml room
- 75 ml volle melk
- 1 theelepel vanille extract
- Snufje zout
- 110 gram donkere chocolade
- Zoutvlokken voor af te werken (bv Maldon zout)
- Klop de suiker met de eigelen tot het wat lichter kleurt. Doe dit mengsel dan samen met de room, melk en vanille extract in een kookpotje en kook tot het wat begint in te dikken (niet laten koken). Breek intussen de chocolade in stukjes en leg in een kom. Als je mengsel wat is ingedikt en goed warm is, maar niet kookt, giet je dit over de chocolade. Meng dit dan met een garde tot het één glad geheel vormt. Voeg een snufje zout toe en giet het mengsel in 4 kleine kommetjes. Laat opstijven in de koelkast voor minstens 4u. Werk af met zeezoutvlokken voor serveren.
Geef een reactie