... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Chili con carne

29 juli 2019 by karolien Leave a Comment

Eindelijk nog eens tijd voor een nieuw hartig receptje! En het is eentje voor een grote groep deze keer: chili con carne. En als het niet voor een grote groep is, kan je een heel deel in de vriezer steken zodat je een voorraadje hebt. Want dat is altijd handig.

Niet moeilijk hoor, dit recept. Wel even tijd voor inrekenen: het moet zo’n 2 à 3 uur in de oven staan. En oh ja, je hebt een gròte pot nodig (of je kan het recept ook in 2 delen :-)

Serveer de chili met rijst, gemalen kaas, lente uitjes en zure room als je wil. Wel moeilijk om op de foto te zetten, zo’n kom chili. Maar laat je niet afleiden door zijn looks: het is lekker hoor ;-)

Chili con carne
 
Save Print
De chili is niet erg pikant op deze manier: voeg extra chili poeder of pikante saus toe als je hem pikanter wil. Ik gebruikte deze keer gegrilde paprika's uit een pot,
Ingredients
  • 5 merguez worstjes
  • 4 sjalotten
  • 750 gram gemengd gehakt
  • Klont boter
  • 1,5 el gerookt paprika poeder
  • 1 tl komijn
  • ½ tl chili poeder
  • Peper en zout
  • 4 blikken rode bonen
  • 4 blikken tomaten stukjes
  • ¾ flesje donker bier (33cl)
  • 600 ml vleesbouillon
  • 3 geroosterde rode paprika’s zonder vel
Instructions
  1. Verwarm je oven alvast voor op 200 graden.
  2. Zet een grote pot op het vuur en doe een grote klont boter er in. Als de boter gesmolten is snipper je de sjalotten fijn en bak je deze glazig. Snijd de worstjes in stukken en bak deze samen met de sjalotten in de pot tot ze bijna gaar zijn. Kruid alles met de paprikapoeder, komijn en chilipoeder. Schep dit op een bord en zet even aan de kant. Bak dan het gehakt in dezelfde pot tot het wat krokant is. Voeg de worstjes terug toe en bak even samen. Snijd de paprika's in stukken en bak even mee.
  3. Laat de rode bonen uitlekken, spoel ze af en giet ze bij het vlees. Voeg ook de tomatenstukjes, het bier en de bouillon toe en een royale hoeveelheid peper en zout. Roer alles goed om en breng terug aan de kook. Als alles terug begint te pruttelen zet je het deksel op de pot en zet je hem in de oven voor 2 uur. Schep goed om, kruid eventueel bij als het nodig is en zet nog even terug als je hem nog wat verder wil inkoken. Ik zet hem tot maximum 3 uur in de oven.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: dinner, recepten

« Citroensorbet
Koekjes met bruine boter, chocolade en walnoten »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress