... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Cheesecake met rabarbercompote

27 juni 2016 by karolien Leave a Comment

cheesecake2Oh.my.god. Dit is zonder twijfel de lekkerste cheesecake die ik ooit gemaakt heb. Misschien zelfs die ik ooit gegeten heb. Ik ga zelfs geen sorry zeggen omdat ik aan het opscheppen ben, want dit is zò lekker! Een bodem van Mariakoekjes, een vulling van roomkaas met vanille en een topping van rabarber, what’s not to like?

Ik geef toe, je bent eventjes bezig vooraleer je kan smikkelen van deze taart, maar heel veel echt werk is er niet aan. Even in’t kort? Je bakt de cheesecake in een waterbadje, laat hem dan volledig afkoelen in de oven en dan verder verstevigen als hij een nachtje in de koelkast staat. Resultaat? Een heerlijk zachte cheesecake! De rabarbercompote kan je op het moment van serveren maken (wel lekker als die nog een beetje warm is) of gewoon als de taart ’s morgens klaar uit de koelkast komt.

cheesecake3

Oh ja, wat denken jullie van m’n nieuw taartplateautje? Ik ben altijd zo’n teut die veel te lang wacht en twijfelt als ze iets moois ziet. Dat resulteert vaak in pruillippen (ja, echt). Toen ik dit schatje zag staan bij Flying Tiger was ik eigenlijk op slag verliefd en tòch heb ik gewacht tot er nog letterlijk ééntje in de winkel stond. Gelukkig stond er nog 1, anders hing mijn lip weer op mijn tenen voor de komende dagen. Maar hij is mooi hé, ik ben er zo blij mee.

cheesecake1

cheesecake4

Goed, terug naar de taart: het is een lekker ding. ;)

Cheesecake met rabarbercompote
 
Save Print
Ik bakte deze cheesecake in een springvorm van +/- 18 cm doorsnede. Bak je in een grotere springvorm, pas dan de baktijd aan. Eentje van +/- 22 cm bak je ongeveer 55 minuten.
Ingredients
  • BODEM
  • 200 gram Mariakoekjes
  • 100 gram boter
  • VULLING
  • 800 gram roomkaas (type Philadelpia, géén light)
  • 50 gram (zelfgemaakte) vanillesuiker
  • 70 gram suiker
  • 1 vanillestok of ¼tl vanillepoeder + 1 el (zelfgemaakt) vanille extract
  • 3 eitjes
  • TOPPING
  • 200 gram rabarber (2 dikke stengels)
  • 30 gram vanillesuiker
  • 30 gram suiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. BODEM
  3. Beleg je springvorm met een bakpapiertje, smeer de randen in met boter.
  4. Blend de koekjes fijn, smelt de boter in een pannetje, meng de koekjes onder de boter. Doe dit mengsel in de vorm en schud het een beetje rond zodat de zijkantjes ook een beetje bedekt zijn. Druk de rest stevig aan zodat je een mooie bodem krijgt.
  5. VULLING
  6. Doe de roomkaas samen met de suikers in een kom en klop eens goed door. Doe er dan de vanille bij. Dan voeg je 1 voor 1 de eitjes toe, hierna klop je niet te lang, enkel lang genoeg tot de eitjes een voor een zijn opgenomen in het beslag.
  7. Giet het beslag op de koekjesbodem en smeer plat.
  8. Pak je springvorm langs onder en de zijkantjes goed in met aluminium folie en zet het dan in een diepe bakplaat of een grote ovenschotel of braadslede (ik gebruikte mijn lasagne schotel). Deze giet je vol water zodat je cheesecake onder water staat. Het is niet erg als hij niet helemaal onder staat, zolang er maar een laagje water aanwezig is.
  9. Bak de cheesecake nu 1u10 min op 150°C. Hou de oven gesloten (niet piepen!).
  10. Als de baktijd verstreken is zet je de oven uit, maar hou je de deur gesloten. Dit voor zeker een paar uur.
  11. Haal dan je cheesecake uit zijn badje, dek hem af met een stukje folie en zet hem in de koelkast voor een nachtje.
  12. COMPOTE
  13. Snijd de rabarber in kleine stukjes samen met de suikers. Laat het zachtjes pruttelen tot je een compote hebt en de stukjes bijna niet meer zichtbaar zijn.
  14. Laat de compote een beetje afkoelen en verdeel hem dan over de taart.
  15. Bewaar de cheesecake in de koelkast!
3.5.3208

Liefs, Karolien


Taartplateau (Flying Tiger) — Lakentje  (Kringloopwinkel) — Bordje (iitala)

 

Filed Under: recepten, sweets

« Zelfgemaakte yoghurt (echt waar!)
Pasta avocado »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress