Nom nom nom … Ik denk dat je iedereen wel gelukkig kan maken met een stukje cheesecake. Ik bakte eentje met een bodem van leftover koekjes van de Sint (speculaasjes, kruidnootjes en letterkoekjes) en een vulling van fluffy roomkaas. Samen met een tintje vanille en kaneel zorgde dit voor een knaller van een cheesecake. Smakelijk! ;)
Cheesecake met leftover speculaas
* Je kan hier een springvorm van 22cm voor gebruiken of een grotere. De structuur gaat veranderen bij een grotere.
Ingredients
- 150 tot 200 gram overgebleven Sint koekjes (speculaas, kruidnoten, letterkoekjes) of gewoon speculaas
- 100 gram boter
- 800 gram roomkaas
- 100 gram suiker
- 20 gram vanille suiker
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 theelepel kaneel
- 3 eitjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Vet een springvorm in en beleg hem met bakpapier.*
- Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de koekjes. Meng dan de boter met de koekjes en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm.
- Doe de roomkaas samen met de suiker in een kom en mix goed tot het een beetje fluffy is.
- Doe er dan het vanille extract en kaneel door en één voor één de eitjes. Meng goed.
- Giet de vulling over de koekjes en strijk een beetje plat.
- Bak de cheesecake 1u10min in een oven van 150°C.
- De cake gaat nog wiebelen als je hem uit de oven haalt, maar dat is normaal. Laat hem afkoelen in de oven als je liever geen 'barsten' wil (en laat hem dan verder in de koelkast afkoelen) of laat hem direct in de koelkast afkoelen voor een paar uur.
- Je kan hem ook de avond ervoor maken en hem heel de nacht laten afkoelen in de koelkast (dan is hij het lekkerst!).
- Smakeljik!
Liefs, Karolien
Geef een reactie