Dit is ongetwijfeld comfort food at it’s best. Heerlijk zachte kaas met veel smaak en een lekker stukje brood – wat wil ne mens nog meer ;). Niet moeilijk om te maken, weinig voorbereiding en perfect bij een kaasschotel, een tapas avond of als origineel hapje.
Camembert uit de oven
Ingredients
- 1 camembert (zonder deksel en plastiek folie)
- 1 teentje look
- Een paar takjes rozemarijn
- Olijfolie
- Wat zeezout en peper
- Dikke sneden oud brood
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem de camembert uit het doosje en verwijder de plastiek. Zet de kaas dan terug in het doosje zonder deksel.
- Snijd de korst van de bovenkant af.
- Plet en snipper het teentje look fijn en druk in de kaas. Steek enkele takjes rozemarijn in de kaas en verdeel een beetje olijfolie over de kaas. Strooi er wat peper en zout over.
- Zet de camembert op een stukje bakpapier en bak voor 20 minuten in een oven van 180°c.
- Heerlijk met in de oven geroosterd brood met rozemarijn! Dat maak je zo:
- Snijd dikke stukken brood en leg op een bakplaat. Kruid royaal met peper en zeezout en steek een paar takjes rozemarijn tussen de stukken. Besprenkel met olijfolie.
- Rooster het brood voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Liefs, Karolien
Geef een reactie