Isn’t she pretty? Dit cakeje is ongetwijfeld een nieuw favorietje van mij! Ze ziet er al lekker uit langs de buitenkant en wordt alleen maar beter als je’m aansnijdt … heerlijk! Ik gebruik graag maanzaad in mijn gebak (they are the confetti for your cake batter!). Dat ziet er leuk uit, dat geeft een lekkere crunch en heeft iets bloemig van smaak (bloemig zoals die dingen in de tuin, niet zoals de bloem voor je cake, just fyi).
Een dikke plak van deze cake en een lekkere cappuccino … meer moet je toch niet hebben?
Cake met bosbessen en maanzaad
Ingredients
- 180 gr zonnebloemolie
- 3 eitjes
- 275 gram zelfrijzende bloem
- 2 eetlepels maanzaad
- Snufje zout
- 250 gram suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 60 ml volle melk
- Theelepel vanille extract
- Een kommetje (bevroren) bosbessen voor in de cake
- Een kommetje verse bosbessen voor op de cake
- Bloemsuiker en room voor het glazuur
Instructions
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng de olie met de eitjes tot het wat lichter kleur. Doe er dan de de andere ingrediënten bij en meng tot een mooie geheel. Als laatste voeg je de bosbessen toe (dit kunnen verse of bevroren varianten zijn). Bak de cake dan 60 minuten op 150°C of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen.
- Het glazuur maak je met een beetje room en bloemsuiker tot een stevige glazuur. Verdeel het over de cake en leg er dan royaal wat bosbessen over. Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie