Kijk, laten we eerlijk zijn: lekker ziet er dit niet uit hé. Maar broodpudding is nu eenmaal geen winnaar als het op looks aankomt. Maar lekker? Dat is ‘ie wel.
Zoals jullie misschien weten werkte ik deze zomer bij de Superette in Bokrijk in de winkel. Hier zag ik veel lekker brood voorbij komen, maar ook lekker gebak! Een broodpudding zat er ook tussen – dus je kan al raden waar ik mijn inspiratie heb gevonden. Ik gebruik vandaag allemaal overschotjes uit de keuken: oud krentenbrood, overrijpe peren, een restje witte chocolade en wat overgebleven bosbessen uit de vriezer.
- Half (oud) krentenbrood, brioche brood of zacht wit brood
- 2 oude peren
- handjevol blauwe bessen
- 100 gram witte chocolade
- 6 eitjes
- 250 gram room
- 250 gram volle melk
- 200 gram suiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- Verwarm je oven voor op 190°C.
- Snijd het brood in grote stukken en gooi het in een ovenschaal samen met de peer, chocolade, blauwe bessen en eender wat je er nog wil bijgooien. Meng je eitjes, room, melk, suiker en kruiden in een andere kom en giet het mengsel dan over het broodmengsel. Bak het geheel zo'n 40 minuten. Laat eerst helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast voor je eraan begint :-)
Liefs, Karolien
Geef een reactie