Chocolade en kokosnoot zijn een gouden combinatie voor veel personen. Ik ben niet een van die personen … Als er een candybar is die ik nooit zal uitkiezen, dan is het wel een Bounty. Waarom heb ze dan toch gemaakt? Ik kwam het recept voor deze choco coco snoepjes al ettelijke keren tegen op Pinterest en ik wou ze gewoon eens graag proberen. Met maar 3 ingrediënten en het feit dat je geen oven nodig hebt, had ik eigenlijk ook geen reden om het niet te proberen.
(Dikke merci aan lovely friend Kelly voor de foto’s!)
Bounty
Prep time
Cook time
Total time
Serves: Ongeveer 11 stuks
Ingredients
- 3 cups / 255 gram gemalen kokosnoot
- 1 cup / 236 ml gecondenseerde melk
- 425 gram chocolade (melk als je 'echte' Bounties wil)
Instructions
- Meng je kokosnoot en je gecondenseerde melk in een kom. Lijkt het mengsel je te droog, dan kan je er nog wat extra gecondenseerde melk bij doen.
- 'Kneed' nu dit mengsel tot candy bars. Leg ze op den bakpapiertje op een bord.
- Zet dit bord nu een uurtje in de diepvries. Op deze manier krijg je vastere repen en kan je ze straks gemakkelijker door de chocolade dompelen.
- Smelt je chocolade au bain marie en dompel je kokossnoepjes in de chocolade.
- Laat de chocolade uitharden.
- Stop! Candy time :)
Liefs, Karolien
Geef een reactie