... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Boudoir koekjes/Lange vingers/Hele lekkere koekjes

1 juni 2015 by karolien Leave a Comment

boudoir2Deze koekjes zijn HEEL lekker, HEEL gemakkelijk en HEEL snel op.

Ik maakte ze eigenlijk om eens tiramisu te maken. Dat had ik nog nooit geprobeerd. Echt waar, nog nooit. Maar deze koekjes waren heel lekker. Héél lekker. Om een lang verhaal kort te maken: die tiramisu hebben ze nooit gehaald. Heb ik al gezegd dat ze lekker zijn?

boudoir3Deze schatjes zijn héérlijk bij een kopje thee, of als basis voor een Tiramisu of Charlotte Russe. Heb er ondertussen al een keer Tiramisu taart van gemaakt en dat smaakte super lekker. Op deze manier kan je nog meer liefde in de taart steken aangezien je dan de hele reutemeteut zelf maakt :).

boudoir

boudoirIk gebruikte dit recept en maakte het direct 2 keer. Ik had zo’n voorgevoel dat 1 reeks niet genoeg zou zijn. Enkel aan de vorm moet ik nog een beetje werken. Al  zijn ze wel schattig zo …

Boudoir koekjes/Lange vingers/Hele lekkere koekjes
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
15 mins
Total time
30 mins
 
Serves: Ongeveer 20 koekjes
Ingredients
  • 65g suiker + extra om te bestrooien
  • 3 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 35g bloem
  • 30g aardappelzetmeel (Maïzena)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Je scheid de eitjes en verdeel de eiwitten en eigelen over 2 kommen (je hebt 1 eiwit op overschot).
  3. Klop 25 gram suiker op met de eigelen tot het mengsel licht wordt van kleur.
  4. Klop de eiwitten op met de overige 40 gram suiker, die je er in stukjes bij doet.
  5. Nu doe je het aardappelzetmeel (maïzena) bij het eigeel mengsel met een pannenlekker. Het aardappelzetmeel moet je normaal gezien zeven, ik ga in de plaats altijd eens met een vork door het kommetje om de klontjes er uit te halen. Doe dit wel heel voorzichter, je moet het er onder scheppen en niet roeren, anders gaat alle luchtigheid er uit.
  6. Voeg daarna de bloem toe (ook even zeven of 'doorvorken'), deze 'schep' je er ook door. Meng er als laatste het eiwitmengsel onder.
  7. Doe het mengsel nu in een spuitzak en spuit lange vingers op een met bakpapier belegde bakplaat. Strooi over elk koekje een beetje suiker.
  8. Bak de koekjes 15 minuutjes in de voorverwarmde oven
  9. Als je duidelijke foto's wil zien van het koekjesmaakproces, ga dan zeker op de website kijken die ik hierboven met jullie deelde!
  10. Smakelijk!
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets Tagged With: koekjes

« Hamburger buns
I scream for Ice cream! »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress