Deze koekjes zijn HEEL lekker, HEEL gemakkelijk en HEEL snel op.
Ik maakte ze eigenlijk om eens tiramisu te maken. Dat had ik nog nooit geprobeerd. Echt waar, nog nooit. Maar deze koekjes waren heel lekker. Héél lekker. Om een lang verhaal kort te maken: die tiramisu hebben ze nooit gehaald. Heb ik al gezegd dat ze lekker zijn?
Deze schatjes zijn héérlijk bij een kopje thee, of als basis voor een Tiramisu of Charlotte Russe. Heb er ondertussen al een keer Tiramisu taart van gemaakt en dat smaakte super lekker. Op deze manier kan je nog meer liefde in de taart steken aangezien je dan de hele reutemeteut zelf maakt :).
Ik gebruikte dit recept en maakte het direct 2 keer. Ik had zo’n voorgevoel dat 1 reeks niet genoeg zou zijn. Enkel aan de vorm moet ik nog een beetje werken. Al zijn ze wel schattig zo …
- 65g suiker + extra om te bestrooien
- 3 eierdooiers
- 2 eiwitten
- 35g bloem
- 30g aardappelzetmeel (Maïzena)
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Je scheid de eitjes en verdeel de eiwitten en eigelen over 2 kommen (je hebt 1 eiwit op overschot).
- Klop 25 gram suiker op met de eigelen tot het mengsel licht wordt van kleur.
- Klop de eiwitten op met de overige 40 gram suiker, die je er in stukjes bij doet.
- Nu doe je het aardappelzetmeel (maïzena) bij het eigeel mengsel met een pannenlekker. Het aardappelzetmeel moet je normaal gezien zeven, ik ga in de plaats altijd eens met een vork door het kommetje om de klontjes er uit te halen. Doe dit wel heel voorzichter, je moet het er onder scheppen en niet roeren, anders gaat alle luchtigheid er uit.
- Voeg daarna de bloem toe (ook even zeven of 'doorvorken'), deze 'schep' je er ook door. Meng er als laatste het eiwitmengsel onder.
- Doe het mengsel nu in een spuitzak en spuit lange vingers op een met bakpapier belegde bakplaat. Strooi over elk koekje een beetje suiker.
- Bak de koekjes 15 minuutjes in de voorverwarmde oven
- Als je duidelijke foto's wil zien van het koekjesmaakproces, ga dan zeker op de website kijken die ik hierboven met jullie deelde!
- Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie