Iets wat in vele huishoudens misschien als standaard verjaardagstaart wordt gebakken: een biscuit! Hier was dit klassiek gebak nog niet op tafel verschenen, dus ik vond het tijd om het eens een kans te geven. Niét met een dikke laag crème au beurre, wel met een luchtige vulling van slagroom met frisse lemon curd. Een klassieker, met een kleine twist!
Ohja, dat boeketje wat je ziet? Dat was mijn trouwboeket! :-)
Biscuit met slagroom en lemon curd
Ingredients
- BISCUIT
- 4 eitjes
- 100 gram suiker
- 75 gram bloem
- 25 gram maiszetmeel (maizena)
- VULLING
- 300 gram room
- 50 gram bloemsuiker
- 3 à 4 eetlepels lemon curd (zelfgemaakt (er staat een receptje online!) of gekocht)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Scheid de eigelen van de eiwitten en klop de eiwitten stevig op met de suiker.
- Voeg aan dit mengsel dan één voor één de eigelen toe en als laatste zeef je de bloem en de maizena eronder. Meng voorzichtig met een pannenlekker tot je een luchtig deeg hebt.
- Stort het deeg in een met bakpapier belegde bakvorm (springvorm van 20 cm). Bak de biscuit dan 30 minuten op 180°C. Laat helemaal afkoelen.
- Voor de vulling klop je de room stevig op met de bloemsuiker. Snij dan de biscuit horizontaal in 2 en vul hem met de slagroom en lemon curd. Werk af met een beetje bloemsuiker.
Liefs, Karolien
Geef een reactie