Iedereen aan het bierbrood! Ja, ièdereen, want zo gemakkelijk is dit. Samen met je favoriete biertje, spekjes en bitter weinig andere ingrediënten vormt dit een perfect aperitief hapje of fancy bijgerecht bij een simpel soepje.
Het originele recept gebruikt verse bieslook, maar altijd als ik dit brood wil maken lijkt mijn bieslook slecht te zijn of heb ik het helemaal niet in huis. Daarom gebruik ik meestal tzatziki dip kruiden and it works like a charm!
Voor dit broodje gebruik ik bijna altijd een ander biertje, deze keer was dat een Ename tripel. Volgende keer neem ik terug een Chouffe of Chimay, dat smaakte naar mijn goesting toch wat beter. Maar probeer dit vooral zelf eens uit! ;)
- 380 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eetlepels verse bieslook of tzatziki kruiden
- 200 gram gezouten spekjes
- snuf zeezout
- 33cl bier (naar keuze)
- 60 gram boter
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bak de spekjes in een pan.
- Doe de bloem, het bakpoeder, de kruiden en het zout in een kom en roer. Doe hier de gebakken spekjes onder en meng.
- Smelt ondertussen je boter in hetzelfde pannetje als je spekjes.
- Giet nu beetje bij beetje het bier door je beslag. Meng tot al het bier is 'opgenomen'.
- Stort het deeg in een beboterde (brood/cake)bakvorm en giet hier de gesmolten boter over.
- Bak het brood voor 45 minuten in een oven van 190°C.
- Laat het een 10-tal minuutjes afkoelen in de vorm en laat hem dan verder afkoelen op een afkoelrekje.
Liefs, Karolien
Geef een reactie