Ik zoek al héél lang naar een super simpel bananenbrood/cake recept. Ik heb er nochtans al 2 op deze blog staan: eentje met veel zaden en pitten en eentje met amandelmeel. Maar ik wou eigenlijk gewoon een super simpele variant. Eentje die mooi luchtig is, met een lichte bananensmaak en waar je naar eigen hartenlust nog kruiden of chocolade aan kan toevoegen. En dat is (eindelijk!) gelukt. Geloof mij, aan dit recept gingen meerdere platte, ongebakken bananenbroden aan vooraf ;-)
Ik paste het receptje van ‘Mary Berry’ lichtjes aan en kwam uit op dit recept.
- 100g zachte boter
- 175g suiker
- 2 eitjes
- 2 bananen
- 225g zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl speculaaskruiden (optioneel)
- 2 el melk
- Verwarm de oven voor op 160°C. Leg je bananen op een bakplaat met bakpapier en steek ze 30 minuten in die oven (zie nota bovenaan). Laat afkoelen.
- Verhoog de temperatuur van je oven naar 175°C.
- Doe de boter met de suiker in een kom en meng. Voeg de eitjes hier aan toe, dan de geplette banaan. Meng alles goed. Voeg de bloem met extra bakpoeder toe (en als je wil de speculaaskruiden) en als laatste de melk.
- Giet het beslag in een met bakpapier belegde cake vorm en bak de cake +/- 50 à 60 minuten op 175°C.
Liefs, Karolien
Geef een reactie