Een heerlijk ontbijtje dit. Met of zonder topping (bijvoorbeeld notenpasta of chocolade)! Het recept komt van deze heerlijke blog.
Bananenbrood met zonnebloempitten, speltmeel en ander lekkers
Ingredients
- 230 gram speltbloem
- 80 gram zonnebloempitten (+extra voor erbovenop)
- 50 gram chia zaden
- (+evt. 50 gram lijnzaad, amandelschilfers, sesamzaad, ...)
- 60 gram dadels
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baksoda
- Snuf zout
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- 3 rijpe bananen
- 125 ml (plantaardige) melk
- 60 ml olie (ik gebruik zonnebloemolie, je kan bv ook olijfolie gebruiken)
- 60 gram honing
- 3 eetlepels tahini
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plet je bananen, doe hier de tahini, honing, olie, vanille extract en melk bij. Meng goed door. Doe dan alle droge ingrediënten (incl. de zaden en dadels) in een andere kom en meng eens goed door elkaar. Schep dan de droge ingrediënten in delen bij de natte tot je een mooi beslag hebt. Giet het in een met bakpapier belegde cakevorm en bak de cake 50-55 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
Liefs, Karolien
BewarenBewaren
Geef een reactie