... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Baby Moermans – gender reveal + recept

11 november 2019 by karolien Leave a Comment

Zijn jullie er klaar voor? Baby Moermans is halfweg … tijd voor de gender reveal!

Hoewel we eerst een groter feestje hadden gepland voor de hele familie en vrienden om het geslacht te zeggen, is het uiteindelijk een verrassingsfeestje voor de meter en peter geworden. Zij wisten van niks, wij hadden een rustige namiddag met koffie, gezelligheid en taart … maar welke kleur?!

Naast de taart bakte ik chocolate chip cookies af die ik nog in de vriezer had zitten. Heerlijk simpel!

Oké genoeg gekletst nu, klaar voor de foto (en het recept)?

Hij is BLAUW! Wij verwachten in februari een klein jongetje en kijken er zo naar uit!

Baby Moermans - gender reveal + recept
 
Save Print
Ingredients
  • CAKE
  • 120ml zonnebloemolie
  • 330 gram suiker
  • 2 eitjes
  • 1 eetlepel blauwe kleurstof (gel)
  • ½ tl paarse kleurstof (gel, versterkt de blauwe kleur!)
  • 2 eetlepels cacao
  • 300 gram bloem
  • 1tl bakpoeder + ½ el bakingsoda
  • snuf zout
  • 230 ml melk + scheutje azijn
  • FROSTING
  • 250 gram volle room
  • 250 gram bloemsuiker
  • 500 gram mascarpone
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet 2 springvormen in en beleg met bakpapier.
  2. Doe de zonnebloemolie, de suiker en de eitjes in een kom en klop tot het lichter kleurt. Voeg de kleurstof en de cacao poeder toe (en watch the magic happen).
  3. Doe de andere droge ingrediënten in een kommetje en voeg dan beetje bij beetje bij het natte mengsel. Voeg als laatste de melk toe. Verdeel het beslag over de 2 springvormen. Bak de cakes 35-45 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
  4. Laat de cakes goed afkoelen op een rekje. Als het lukt bak je de cakes best de dag ervoor.
  5. De frosting maak je door alle ingrediënten in een kom te doen en stijf te mixen. Snijd de cakes recht en dan doormidden. Smeer een laag frosting tussen elke laag cake en strijk dan de zijkanten in. Zet in de koelkast om op te stijven.
3.5.3251

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Taartje met chocolade, mascarpone en koffie
Kaneelsuiker »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress