
Aangezien kleine Flor even graag eet als zijn mama en papa, was het tijd om zelf eens koekjes voor de kleine man te maken. Na wat onderzoek op Pinterest en blogs, kwam ik uit op dit receptje. Een recept wat zorgt voor het meest vreemde deeg wat ik ooit heb gemaakt denk ik, maar de koekjes zijn wel lekker (al ga ik ze nu niet zelf allemaal op eten ;-p)
Ik maak het met een tarwe en havermengeling om papjes te maken voor baby’s (deze), maar ik vond online ook varianten met gewoon havermeel. Ik had het in huis en gebruikte het eigenlijk nooit voor papjes, dus dat was snel beslist.
Het resultaat is een super gummy deeg, maar wat op zich vrij goed zijn vorm houdt tijdens het bakken. Letter uitstekers en poezen uitstekers kwamen hier dus best mooi tot hun recht. Maar het best maak je grotere koekjes, die kleine lettertjes is wat minder voor baby handjes en baby mondjes (dat gaat daar namelijk iets te gemakkelijk helemaal in). De koekjes zijn vrij taai – daarom worden ze ook wel ‘teething biscuits’ genoemd. Goed om lekker op te knabbelen voor doorkomende tandjes.
Blijf uiteraard goed in de buurt tijdens het eten, ze smelten niet zoals baby koekjes uit de winkel.

Ingrediënten
- 1 banaan
- 180 gram havermeel/haver en tarwe mengeling voor baby papjes
- 2 eetlepels zonnebloem olie
- 1/2 tl kaneel
- Koud water indien nodig
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Plet je banaan of mixt hem. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed tot een deeg. Voeg druppelsgewijs water toe als je deeg blijft brokkelen.
Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter (moet in elk geval niet te dun) en steek er vormpjes uit of snijd in stukken. Leg de koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak de koekjes +/- 12 minuten op 180°C of tot de randjes goudbruin zijn.
De koekjes zijn krokant vanbuiten en nog zacht vanbinnen. Laat ze volledig afkoelen en bewaar in een doosje in de koelkast.
Geef een reactie