Nee hoor, heb geen 2 recepten door elkaar gehaald (het is niet gelijkaardig aan deze situatie). Ja, dit is echt een brownie gemaakt met avocado. Nee het is niet heel erg vies. Het is eigenlijk gewoon heel lekker (en fudgy!). Gezoet met honing en met maar een klein beetje bloem (wat je kan vervangen door bijvoorbeeld amandelmeel). Ik durf gebak niet snel ‘gezond’ te noemen, maar dit komt wel in de buurt denk ik …
Stevig ontbijtje met wat rood fruit, lekker vieruurtje met een tasje koffie of een goed dessertje na een healthy dinner. Verwacht geen typische brownie als je een hapje neemt, maar keep an open mind. De avocado proeft niet heel fel door, dus daar moet je geen bang voor hebben.
Ik heb hem een keer gemaakt met enkel avocado en een keer met banaan bij. Beide heel lekker, maar de banaan helpt wel om dat avocado nasmaakje wat te verzachten. Dus aan jou de keuze! ;-)
- BROWNIES
- 150 gr donkere chocolade
- 2 el kokosolie of boter
- 3 avocado’s of 2 avocado's en 1 banaan
- 170 gr honing
- 1 tl vanille extract
- 3 eitjes
- 50 gr cacao poeder
- 50 gr zelfrijzende bloem
- FROSTING
- 1 avocado of 1 banaan
- 2 el cacao
- 2 el honing
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de chocolade samen met de kokosolie/boter en de honing.
- Pureer de avocado's (en banaan) met een staafmixer tot alles een papje is. Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe. Doe het vanille extract erbij, een voor een de eitjes en als laatste meng je er de droge ingrediënten onder (de cacao poeder en bloem). Giet alles in een met bakpapier beklede brownie vorm en bak hem 12 tot 15 minuutjes (tot de bovenkant stevig is). Laat hem dan afkoelen.
- Intussen maak je de frosting: pureer de avocado of banaan en voeg de cacaopoeder en honing toe. Meng goed. Smeer de frosting op de (afgekoelde) brownie. Bewaar in de koelkast!
Liefs, Karolien
Geef een reactie