... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Appelflapjes

14 november 2016 by karolien Leave a Comment

appelflap

Oh jongens, nu is het écht herfst. Terwijl ik dit zit te typen is het buiten druilerig, nat en donker. Maar eigenlijk vind ik dat wel gezellig … Ik ben nu wel zo iemand die graag kaarsjes aan doet overdag en liters thee drinkt. Natuurlijk doe ik dat het liefste onder een dekentje met Oscar op mijn schoot, maar er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden. Anyway, door het weer kreeg ik zin in appelflapjes. En weet je wat? Dat is nu eens echt géén werk! En menslief wat is dat lekker. Zeker als ze nog een beetje warm zijn …

appelflap2

Je kan de flapjes in eender welke vorm maken. Maak ze zoals mijn andere flapjes, of – zoals ik vandaag heb gedaan – steek het bladerdeeg uit met een rond vormpje. De vulling kan je zo gek maken als je wil: met wat extra noten, geschaafde amandelen, … wat je wil!

appelflappen3

Heb je nog wat vulling over? Dat kan je lekker zo opsmikkelen, of een beetje warm maken en bij je havermout doen, of met een bolletje ijs serveren.

Appelflapjes
 
Save Print
Serves: 10-12 flapjes
Ingredients
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 2 appels (ik gebruikte boskoop)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eigeel + suiker om te bestrooien
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels, snijd ze in stukjes, doe er de rozijnen, suiker en kaneel onder en meng goed. Steek je bladerdeeg uit in de gewenste vorm, doe er wat appeltjes tussen, dek af met een ander stukje bladerdeeg, maak een kleine inkeping bovenop het taartje, bestrijk met het eigeel en strooi er wat suiker over.
  3. Bak de flapjes dan 20-25 minuten op 180°C.
3.5.3208

 Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Stoofpeertjes met cranberrysap
Taartje met witte chocolade en mascarpone »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress