Oh jongens, nu is het écht herfst. Terwijl ik dit zit te typen is het buiten druilerig, nat en donker. Maar eigenlijk vind ik dat wel gezellig … Ik ben nu wel zo iemand die graag kaarsjes aan doet overdag en liters thee drinkt. Natuurlijk doe ik dat het liefste onder een dekentje met Oscar op mijn schoot, maar er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden. Anyway, door het weer kreeg ik zin in appelflapjes. En weet je wat? Dat is nu eens echt géén werk! En menslief wat is dat lekker. Zeker als ze nog een beetje warm zijn …
Je kan de flapjes in eender welke vorm maken. Maak ze zoals mijn andere flapjes, of – zoals ik vandaag heb gedaan – steek het bladerdeeg uit met een rond vormpje. De vulling kan je zo gek maken als je wil: met wat extra noten, geschaafde amandelen, … wat je wil!
Heb je nog wat vulling over? Dat kan je lekker zo opsmikkelen, of een beetje warm maken en bij je havermout doen, of met een bolletje ijs serveren.
- 2 rollen bladerdeeg
- 2 appels (ik gebruikte boskoop)
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eigeel + suiker om te bestrooien
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appels, snijd ze in stukjes, doe er de rozijnen, suiker en kaneel onder en meng goed. Steek je bladerdeeg uit in de gewenste vorm, doe er wat appeltjes tussen, dek af met een ander stukje bladerdeeg, maak een kleine inkeping bovenop het taartje, bestrijk met het eigeel en strooi er wat suiker over.
- Bak de flapjes dan 20-25 minuten op 180°C.
Liefs, Karolien
Geef een reactie