... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Appelcrumble met gluhwein

1 januari 2019 by karolien Leave a Comment

Glühwein is zo’n drankje wat hier in de wintermaanden wel vaker op tafel komt. Winter in een kopje! Toen ik dus het recept van deze appelcrumble tegen kwam wou ik hem meteen proberen.

Appelcrumble met gluhwein
 
Save Print
Ingredients
  • VULLING
  • 4 grote appels
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 ml Glühwein (of gewone rode wijn geinfuseerd met gluhweinkruiden en een beetje suiker)
  • CRUMBLE
  • 75 gram havermout
  • 75 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • Snuf kaneel
  • Snuf zout
  • 75 gram gesmolten boter
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200°c.
  2. Schil de appels, snijd ze in grote stukken en doe in een kom. Doe hier de kruiden, citroensap en de gluhwein bij. Zet even aan de kant.
  3. Smelt de boter en doe er alle andere ingrediënten bij tot je een crumble hebt. Is het deeg nog wat te nat? Voeg extra bloem toe. Verdeel je appels dan in een ovenschaaltje en verdeel er de crumble over. Bak de crumble +/- 30 minuten op 200 graden.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Quiche met spruitjes, spekjes en ander lekkers
Pompoensoep met kokosmelk »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress