Glühwein is zo’n drankje wat hier in de wintermaanden wel vaker op tafel komt. Winter in een kopje! Toen ik dus het recept van deze appelcrumble tegen kwam wou ik hem meteen proberen.
Appelcrumble met gluhwein
Ingredients
- VULLING
- 4 grote appels
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
- 150 ml Glühwein (of gewone rode wijn geinfuseerd met gluhweinkruiden en een beetje suiker)
- CRUMBLE
- 75 gram havermout
- 75 gram bloem
- 50 gram suiker
- Snuf kaneel
- Snuf zout
- 75 gram gesmolten boter
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°c.
- Schil de appels, snijd ze in grote stukken en doe in een kom. Doe hier de kruiden, citroensap en de gluhwein bij. Zet even aan de kant.
- Smelt de boter en doe er alle andere ingrediënten bij tot je een crumble hebt. Is het deeg nog wat te nat? Voeg extra bloem toe. Verdeel je appels dan in een ovenschaaltje en verdeel er de crumble over. Bak de crumble +/- 30 minuten op 200 graden.
Liefs, Karolien
Geef een reactie