Ik heb al veel van appels gemaakt, maar confituur was er nog nooit van gekomen. Eerlijk gezegd, was dat zelfs nooit bij me opgekomen. Appelmoes? Ja! Appelconfituur? Kan dat?
Ja, dat kan! En is nog lekker ook. Ik zag het op het werk bij Dille en Kamille in de rekken staan dus ik kreeg de inspiratie om het zelf eens uit te proberen. En er zijn nu veel appeltjes te vinden, dus duik snel je keuken in en maak een voorraadje om er de hele winter van te genieten.
Appelconfituur
Goed voor 6 à 8 kleine potten
Ingredients
- 1,5 kg geschilde appels (kies je favoriet, boskoop bijvoorbeeld is lekker!)
- 1 kg suiker
- sap van 3 citroenen
- 3 theelepels kaneel
- 3 kaneelstokken
Instructions
- Schil en rasp (of snijd in kleine stukjes) de appels en doe ze in een grote kookpot samen met de kaneel, suiker en citroensap. Laat het mengsel een paar uurtjes rusten.
- Breng het dan aan de kook en laat het pruttelen tot je een confituur hebt. Verdeel de confituur dan over de (gesteriliseerde) potjes, zet het deksel er stevig op en draai om zodat het vacuüm trekt. Laat zo afkoelen en bewaar daarna op een koele, donkere plaats.
Liefs, Karolien
Geef een reactie