... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Appelchips

25 januari 2016 by karolien Leave a Comment

appelchipsDit is zo easy peasy dat ik het eigenlijk geen recept kan noemen – maar het is zo lekker! Heerlijk tijdens een avondje film kijken, als een oppeppertje in de namiddag of een gezond snackje als je bezoek krijgt. Deze appelchips zijn niet meer dan een appeltje in dunne plakjes en wat kaneel. Als je wil kan je het nog wat extra opvrolijken met speculaaskruiden of gember.

appelchips2Je kan de appeltjes met een mes of – nog gemakkelijker- een mandoline in schijfjes snijden. Die 2e optie heb ik zelf niet, dus ik sneed ze gewoon in plakjes. Als je wil kan je voor het snijden het klokkenhuis nog verwijderen.

Er zijn heel wat receptjes in de omloop voor appelchips. Deze variant is om direct op te eten, want als je ze te lang laat staan worden ze weer zacht. Wil je appelchips voor een paar dagen? Verwarm je oven dan voor op 100°C en bak de appeltjes 2,5 uur. Wel wat meer tijd nodig, maar dan heb je ook wel wat :)

 
Save Print
Ingredients
  • Appeltje (ik gebruikte een Pink Lady, lekker zoet)
  • Kaneel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Was het appeltje en verwijder eventueel het klokkenhuis.
  3. Snijd het appeltje in plakjes met een mes of een mandoline. Hoe dunner de appeltjes, hoe krokanter de chips wordt.
  4. Leg de schijfjes op een stuk bakpapier op een bakplaat en strooi er wat kaneel over.
  5. Bak de chips voor 15 tot 25 minuten (het ligt eraan hoe dun je ze kan snijden, hoe dunner, hoe minder lang in de oven). Blijf dus in de buurt en let er op dat ze niet te bruin worden.
  6. Als je ze uit de oven haalt zijn ze nog niet helemaal hard. Laat de chips nog een paar minuten afkoelen en uitharden.
  7. Serveer direct!
3.5.3208

Liefs, Karolien

 

Filed Under: recepten, sweets Tagged With: appel, kaneel, snack

« Snickerdoodles
Pretzels »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress