Dit is zo easy peasy dat ik het eigenlijk geen recept kan noemen – maar het is zo lekker! Heerlijk tijdens een avondje film kijken, als een oppeppertje in de namiddag of een gezond snackje als je bezoek krijgt. Deze appelchips zijn niet meer dan een appeltje in dunne plakjes en wat kaneel. Als je wil kan je het nog wat extra opvrolijken met speculaaskruiden of gember.
Je kan de appeltjes met een mes of – nog gemakkelijker- een mandoline in schijfjes snijden. Die 2e optie heb ik zelf niet, dus ik sneed ze gewoon in plakjes. Als je wil kan je voor het snijden het klokkenhuis nog verwijderen.
Er zijn heel wat receptjes in de omloop voor appelchips. Deze variant is om direct op te eten, want als je ze te lang laat staan worden ze weer zacht. Wil je appelchips voor een paar dagen? Verwarm je oven dan voor op 100°C en bak de appeltjes 2,5 uur. Wel wat meer tijd nodig, maar dan heb je ook wel wat :)
- Appeltje (ik gebruikte een Pink Lady, lekker zoet)
- Kaneel
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Was het appeltje en verwijder eventueel het klokkenhuis.
- Snijd het appeltje in plakjes met een mes of een mandoline. Hoe dunner de appeltjes, hoe krokanter de chips wordt.
- Leg de schijfjes op een stuk bakpapier op een bakplaat en strooi er wat kaneel over.
- Bak de chips voor 15 tot 25 minuten (het ligt eraan hoe dun je ze kan snijden, hoe dunner, hoe minder lang in de oven). Blijf dus in de buurt en let er op dat ze niet te bruin worden.
- Als je ze uit de oven haalt zijn ze nog niet helemaal hard. Laat de chips nog een paar minuten afkoelen en uitharden.
- Serveer direct!
Liefs, Karolien
Geef een reactie