Ik hou van simpel gebak met weinig ingrediënten én waar je overschotjes voor kan gebruiken. Ik had nog 2 triestige appeltjes in de fruitmand liggen die niet meer erg lekker waren om zo op te eten, maar perfect in een cakeje paste. Na een beetje rondgesurf kwam ik uit op een receptje van ‘La Place’. Na een een paar hele kleine aanpassingen (wat minder lang in de oven en minder appeltjes) toverde ik dit lekker en simpel taartje op tafel.
Appelcake
Ingredients
- 2 appeltjes, geschild en in schijfjes gesneden
- 250 gram bloem
- 250 gram suiker
- 90 gram boter
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eitjes
- 3 eetlepels vanillesuiker
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C en boter een bakvormpje in.
- Doe de bloem, de suiker, de vanillesuiker en het bakpoeder in een kom. Meng door elkaar. Doe hier een voor een de eitjes door en meng goed.
- Smelt de boter en doe deze bij de rest van de ingrediënten.
- Meng tot een glad geheel.
- Verdeel het deeg over de vorm en schik er de appeltjes op.
- Bak het taartje 45 minuten op 180°C of tot een prikkertje er schoon uitkomt.
- Laat het even afkoelen en haal de taart dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een afkoelrekje.
Liefs, Karolien
Geef een reactie