Wééral een appeltaart?! Jazeker! Appeltaarten zijn mijn absolute favoriet in de herfst. Mijn appelcrumble taart is nog steeds de publieksfavoriet (en die van mezelf!) maar deze is eigenlijk niet te vergelijken. Het is een simpele cake, maar in een mooie taartvorm gegoten. Héérlijk na een herfstwandeling als je het mij vraagt!
Appelcake
Ingredients
- 200 gram zachte boter
- 200 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eitjes
- 60 gram zure room
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- Snufje zout
- 3 appels
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng de zachte boter met de suiker en vanillextract tot het wat bleker ziet. Doe er dan 1 voor 1 de eitjes onder. Meng er de zure room onder tot alles 1 geheel is.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Schep dan beetje bij beetje het bloemmengsel bij het natte mengsel tot alles goed gemengd is.
- Vet een springvorm in met boter en bloem (ik gebruikte eentje van 24cm) en stort het deeg hier in. Snijd de appeltjes in blokjes en meng er de kaneel en citroen onder. Verdeel over het deeg.
- Bak de cake nu 60 minuten op 170°C.
Liefs, Karolien
Geef een reactie