Toen er onlangs weer zo’n regenachtige ‘zomerdag’ bezig was vond ik het tijd om nog eens een herfstreceptje uit te proberen. Een appel cider was ik al vaker tegengekomen op Pinterest en ik vond het tijd om het eens te proberen. En ik moet zeggen … wat is dat lekker! Volgende keer maak ik meteen een hele hoop (en probeer ik het ook eens zonder suiker of met honing in de plaats). Het is helemaal niet moeilijk om te maken én je huis ruikt heerlijk tijdens het proces. Win-win!
Appel cider (warm of koud!)
Serves: 1 liter appel cider
Ingredients
- 3 appels (ik gebruikte Jonagored)
- ½ citroen
- 80 gram suiker
- 1,5 liter water
- Snufje kaneel en gemberpoeder
Instructions
- Was de appels en snijd ze in stukken, was de citroen en snijd in 2, doe alles in een kookpot met het water en de kruiden.
- Laat het geheel ongeveer 1 uur koken zonder deksel, zet het vuur lager en doe het deksel erop en laat nog een uurtje tot anderhalf uur sudderen. Zeef het geheel dan, doe in een flesje en bewaar in de koelkast.
- Je kan het warm of koud serveren!
- PS: je kan de verhoudingen naar eigen wens aanpassen (als je meteen wat meer wil maken kan je het recept verdubbelen, je kan wat meer of minder suiker toevoegen, ...)
Liefs, Karolien
Geef een reactie