... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bestellen?
  • webshop
  • over Karolien

Amaretti

15 juni 2015 by karolien Leave a Comment

amarettiIk las ooit dat Amaretti’s het Italiaanse antwoord was op Franse makarons … ik weet niet wie het was, maar die persoon had helemaal gelijk! Deze kleine amandelkoekjes zijn buitengewoon lekker bij een tasje koffie of thee, ze hebben een heerlijke diepe amandelsmaak en vallen bij iedereen in de smaak.

De koekjes worden gemaakt met amandelmeel en -extract. In mijn recept voeg ik geen Amaretto toe zoals vele denken (maar ik denk wel dat dat kan!) wat deze koekjes geschikt maakt voor lekkerbekken van jong tot oud.

amaretti2Je kan voor deze koekjes ook ook best wat tijd uitrekken. Het deeg maken kost niet veel tijd, maar aangezien je ongeveer 84 stuks moet vormen, ben je wel even bezig. Wel gezellig om het met de kindjes te doen of intussen een serietje te kijken.

Vooraleer de koekjes in de oven mogen, moeten ze een paar uur drogen. Dit kan gewoon op kamertemperatuur voor 4 tot 6 uur.

amaretti3

Ze zijn ook perfect als klein cadeautje. Doe er een paar in een zakje, mooi lintje er rond en voilà!

amaretti
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
12 mins
Total time
27 mins
 
Serves: ongeveer 84 koekjes
Ingredients
  • 400 gram amandelmeel
  • 300 gram suiker
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 4 eiwitten
  • snufje zout
  • theelepel amandelextract
  • suiker om de koekjes in te rollen
Instructions
  1. Doe de eiwitten met het snufje zout en het amandelextract in een kom en klop tot stevige pieken.
  2. Meng het amandelmeel met de suiker en de vanillesuiker.
  3. Schep nu het amandelmeelmengsel in 3 delen onder de eiwitten tot een mooi geheel. Je krijgt nu een heel stevig deeg.
  4. Neem een kommetje en vul het met suiker. Maak je handen nat en begin met koekjes rollen. Ik maak ze klein genoeg dat je ze in 1 of 2 happen op hebt, maar je kan ze ook groter maken als je wil (pas dan wel even de baktijd aan). Hierdoor maakte ik ongeveer 84 koekjes.
  5. Lukt het niet meer zo goed om een mooi koekje te vormen? Maak je handen dan nog eens nat. Dan kan je het deeg beter bewerken.
  6. Rol alle koekjes door de suiker en leg ze dan op een bakplaat. Druk ze een klein beetje plat.
  7. Laat de koekjes nu een paar uur drogen.
  8. Verwarm de oven voor op 175°C .
  9. Bak de amaretti 12 minuutjes op 175°C.
3.3.2998

 Liefs, Karolien

Filed Under: cadeautjes, recepten, sweets Tagged With: amandel, koekjes

« Viva la Brunch!
American pancakes »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Hi there!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress