... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Amandeltaart met yoghurt frosting

25 september 2015 by karolien Leave a Comment

amandeltaart1

Oh JUM – elke keer als ik naar deze foto krijg, krijg ik opnieuw zin in deze taart. Zò lekker! Het originele recept is eigenlijk een pistache taart, maar ik krijg het gewoonweg niet over mijn hart om +250 gram pistachenootjes te kopen en te vermalen voor in een taart. Hoe lekker hij ook is met die groene lekkernij (want dat is hij ook!!). Daarbij heb ik geen machine ter beschikking die mij die nootjes kan vermalen, so let’s blame it on the money and the machines :)

Anyway, een taartje waar amandelmeel en polenta inzit is nog niet goedkoop, maar toch moet je hem proberen. Hij is heerlijk, heeft een lekkere bite en kan in mijn ogen zelfs als ontbijt gegeten worden (cake for breakfast!). Niet moeilijk om te maken en een gegarandeerde showstopper met zijn mooie griekse yoghurt frosting.

amandeltaart2

Amandeltaart met yoghurt frosting
 
Save Print
Ingredients
  • Cake
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram Griekse yoghurt of volle kwark
  • 250 gram lichtbruine suiker
  • 250 gram amandelmeel
  • 200 gram polenta
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Zeste van 1 citroen
  • Sap van 1 citroen
  • 3 eitjes
  • 3 à 4 eetlepels vlierbessiroop
  • Frosting
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel vlierbessiroop
  • Handjevol geschaafde amandelen of gehakte amandelen
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. De boter, de yoghurt en de suiker doe je in de kom van je keukenmachine of klop je in een kom met een mixer, ongeveer 5 à 10 minuten. Het geheel moet lekker luchtig ogen en wat lichter van kleur zijn.
  3. Doe het amandelmeel, de polenta, het bakpoeder en de citroenzeste en sap bij het boter mengsel en meng goed door. Doe hier een voor een de eitjes bij. Meng goed.
  4. Beleg een springvorm van 20cm doorsnede met bakpapier of vet goed in met zachte boter.
  5. Bak de cake 45 à 50 minuten.
  6. (De randen gaan vrij donker worden, maar dat is niet erg. De cake heeft zo lang nodig om te bakken!)
  7. Haal de vorm dan uit de oven en laat de cake in de vorm zitten. Prik de bovenkant enkele keren in en verdeel hier de vlierbessiroop over. Laat de cake afkoelen in de vorm.
  8. Maak intussen de frosting: doe de yoghurt, de honing en de siroop in een kommetje en meng. Zet in de koelkast tot de cake is afgekoeld.
  9. Als de cake genoeg is afgekoeld zet je hem op een mooi bord en verdeel je de frosting erover. Versier met geschaafde amandelen.
  10. Smullen maar!!
3.3.3077

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets Tagged With: amandel, polenta

« Homemade chocopasta
Gehakt met ballen #instagramfood »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress