Sinds ik een tijd geleden scones met citroen en maanzaadmaakte ben ik verzot van die dingen. Zo gemakkelijk om te maken, zo’n lekkere textuur én snel klaar. Je kan ze serveren bij het ontbijt, de brunch, de thee, .. jum-mie. Deze keer maakte ik scones met aardbeien en een vleugje vanille.
Eigenlijk is er niet meer uitleg bij nodig. Neem snel de ingrediënten bij elkaar, verwarm je oven voor en bakken maar. Zet intussen je keteltje al maar op, zodat je een lekker kopje thee bij deze lekkernij kan drinken. Geniet ervan …
- 330 gram bloem
- 70 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel baking soda
- Snufje zout
- 120 gram koude boter (in hele kleine blokjes of geraspt)
- 120 gram Griekse yoghurt
- 1 ei
- 1 vanille stokje
- 5 grote aardbeien
- Verwarm de oven voor op 205°C.
- Doe de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en meng eens door. Doe hier de blokjes boter bij en meng (dit kan je met je handen, een houten lepel of een keukenmachine doen). Meng dan de yoghurt, het ei en vanille in een apart kommetje tot 1 geheel. Doe het dan bij het bloemmengsel. Nu zal zich een balletje deeg vormen.
- Bestrooi je werkblad met wat bloem en kneed nog eens kort door. Snijd de aardbeitjes in stukjes en strooi ze over je plat gedrukt deegje. Kneed ze dan heel voorzichtig onder het deeg (niet te lang). Snijd dan je scones uit (je kan het met een ronde uitsteker doen of ze in vierkantjes uitsnijden) en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de scones ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn (en het vocht van de aardbeitjes wat verdwenen is). Het allerlekkerste als ze vers gebakken zijn, maar als je ze goed verpakt blijven ze nog een paar dagen heel lekker. Je kan er ook nog een glazuurtje bij serveren (gewoon wat water/melk/citroensap met wat bloemsuiker).
- Smakelijk!
Liefs, Karolien
Behangpapier (Kringloop) — Taartrooster (Blokker)
Geef een reactie