Soms gebeurt het wel eens dat er een bakje aardbeien wordt vergeten in de koelkast (héél soms, want aardbeitjes zijn geweldig). Deze schatjes zijn dan nog wel lekker van smaak, maar hebben hier en daar een vlekje of zijn wat platter. Toen ik dit een tijd geleden nog eens aan de hand had én pas nieuwe ijslolly vormpjes had, duurde het niet lang voor deze frisse snoepjes in de vriezer stonden.
Zulke aardbeitjes zijn natuurlijk ook perfect om confituur van te maken. Dat deed ik dan ook met de overschot, héérlijk!
Aardbei-yoghurt ijsjes
Serves: 6 ijsjes
Ingredients
- 300 gram aardbeien
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels yoghurt + extra
Instructions
- Doe je aardbeitjes met de honing in een kom en plet met een vork of pureestamper (heet dat zo?).
- Roer er de yoghurt onder.
- Was je ijslolly vormpjes goed af voor gebruik en vul ze daarna met het mengsel. Ik deed in elk vormpje nog een kleine eetlepel yoghurt extra. Dit kan je ook weglaten als je wil.
- Zet in de vriezer en wacht een paar uur.
- Smullen!
- >> De yoghurt weglaten en wat verse munt toevoegen lijkt me ook heerlijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie