... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

De Paastafel: 4 manieren om je servetten te presenteren

19 maart 2018 by karolien Leave a Comment

Pasen is intussen minder als een maand weg: tijd om je een beetje te beginnen voorbereiden! Wat ga je serveren? Wat is het dessert? Hoe ga je de tafel inkleden? Ontploft je hoofd al bijna? Geen nood! Karolien to the rescue :-)

Vandaag deel ik mijn gedekte Paastafel met 4 verschillende manieren om servetten te presenteren (en verder is het een easy peasy no stress tafel!). Ook mijn tips voor de leukste Paas servetten én een overzicht van lekkere Paasdessertjes. Heb je geen zin om iets te maken? Je kan ook altijd iets bij mij bestellen! ;-) 

Goed, laten we beginnen met de tafel! Ik dekte mijn tafel met Pastelkleurige bordjes, tulpen, een paar vetplantjes en een ijzeren kipje met eitjes in. Het bestek zet ik gewoon in een grote confituur pot op tafel: iedereen neemt wat ‘ie zelf nodig heeft! Wil je een gekookt eitje? Neem het gewoon lekker uit de kip :-) Als je de plaats hebt op je tafel, zet dan gewoon alles erop. Iedereen neemt wat ‘ie nodig heeft en jij moet niet meer opstaan!

Over naar de servetten: de eerste manier is een konijntje van een stoffen servet en een eitje. Heel simpel: vouw je vierkanten servet open, dan de 2 hoeken naar elkaar, plooi hem dan in een lange sliert en vouw hem over het (gekookt) eitje. Maak vast met een lintje of touwtje.

De volgende is heerlijk simpel: leg gewoon een mooi servetje geplooid op je bord, met een kopje er op waar je wat lekkere paaseitjes in legt. Super simpel, maar ziet er vrolijk uit!

Wederom, heel simpel (maar het moet ook echt niet moeilijk zijn): zet een gekookt eitje in een borrelglaasje en presenteer op een geplooid servetje.

En als laatste: een geplooide servet met een tulp en een touwtje. Heel feestelijk, maar klaar in een paar seconden. Je kan de tulp ook vervangen door bijvoorbeeld een narcis.

Deze week komen er trouwens niet één maar twee Paas receptjes online: gevulde chocolade eitjes met witte chocolademousse én een Japanse cake met een ‘eton mess’ topping. Jummie!

Kan je niet wachten? Hier mijn tips van receptjes die al online staan:

  • Hartjeswafeltjes met lemon curd en bosbessen
  • Citroenmousse met ingemaakte citroen
  • Merengues met lemon curd en framboos
  • Lavendel/honing cupcakes

Ik gebruik stoffen servetten, deze verzamel ik al jaren door te rond te kijken bij Kringloopwinkels, leuke stofwinkeltjes, … heb jij er geen in huis? Ik vond volgende leuke papieren servetten:

De bovenste 2 pakjes bevatten 12 grote en 12 kleine servetten (super leuk om te combineren op je bord!) en komen van Zeeman. De onderste 2 bevatten 20 servetten elk en komen van Kruidvat. Hoe leuk zijn ze?!

Wil je toch graag stoffen servetten? Ik vond ooit een leuk tafelkleedje waar mamalief voor me servetten van maakte. Dat lukt jou (of je mamalief) vast ook!

Misschien vind je het helemaal niets, misschien haal je er wel inspiratie uit voor je Paastafel. Hoe dan ook wens ik jullie alvast een heerlijk Paasfeest toe!

Liefs, Karolien

Filed Under: DIY & ander leuks, feest

« Vispannetje met lookpuree
Japanse sponge cake met eton mess topping »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress