A hug in a bun - oftewel kaneelrolletjes
 
 
Ingredients
  • DEEG
  • 1 kg bloem
  • 3 dl lauwe melk (+ extra indien nodig, zie recept)
  • 150 gram suiker
  • 3 theelepels zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 eitje
  • 150 gram zachte boter
  • VULLING
  • Donkerbruine suiker
  • Kaneel
  • Boter
Instructions
  1. Doe de melk in een pannetje en verwarm tot het lauw is.
  2. Meng alle droge ingrediënten (bloem, suiker, zout, kaneel, nootmuskaat en gist) in een kom, samen met het eitje.
  3. Doe de lauwe melk beetje bij beetje bij het bloemmengsel en meng het deeg goed.
  4. Doe nu de boter er beetje bij beetje bij en meng goed.
  5. Als het deeg te droog is kan je er wat extra lauwe melk bij doen.
  6. Laat het deeg nu ongeveer een uurtje rijzen op een lekker warm plekje.
  7. Verwarm je oven voor op 175°C en stort het deeg op een bebloemd werkblad.
  8. Verdeel je deeg in 2.
  9. Rol nu het deeg uit in een grote rechthoek. Hier strooi je bruine suiker en kaneel over tot alles bedekt is en verdeel je blokjes boter over. Rol nu je deeg tot een worst.
  10. Snijd je deeg nu in kaneelrolletjes, ik snijd ze in de breedte van mijn mes zodat alle rollen even dik zijn. Dit is ongeveer 5 cm. Doe hetzelfde met het andere stuk deeg.
  11. Beboter een bakvorm (dit kan op een bakplaat, een springvorm, een taartvorm, … wat je hebt!).
  12. Leg de kaneelrolletjes in de vorm, deze mogen best dicht op elkaar liggen, maar geef ze nog een beetje ruimte om te rijzen.
  13. Laat ze nu nog een half uurtje rijzen op een warm plekje.
  14. Bak de broodjes dan 15 à 20 minuutjes bakken in een oven van 175°C.
  15. Serveer lauw met een klodder roomkaasglazuur (die maak je door wat zachte roomkaas te mengen met bloemsuiker en wat vanille).
  16. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/a-hug-in-a-bun-oftewel-kaneelrolletjes/