De allerbeste chocoladetaart in de wereld.
 
 
Ingredients
  • TAART
  • 260 gram bloem
  • 400 gram suiker
  • 95 gram cacao poeder (géén Nesquick)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel instant cappuccino poeder
  • 260 ml volle melk
  • 140 ml neutrale olie (ik gebruik zonnebloemolie)
  • 2 eitjes
  • 2 theelepels vanille extract
  • 260 ml kokend water
  • FROSTING
  • 340 gram zachte boter
  • 130 gram cacao poeder
  • 640 gram bloemsuiker
  • 140 ml volle melk
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel instant cappuccino poeder
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet 2 springvormen van 22cm in met boter en bloem of beleg de bodem met een bakpapiertje.
  3. TAART
  4. Doe de bloem, de suiker, cacao poeder, bakpoeder, baksoda, zout en cappuccino poeder in een kom en ga er eens door met een vork om eventuele klonters te verwijderen.
  5. Meng er nu de melk, de olie, eitjes en vanille extract onder met een mixer en meng alles goed.
  6. Doe er nu -voorzichtig- beetje bij beetje het kokend water bij (zet je mixer wat lager). Als al het water erbij zit meng je alles nog eens goed door. Het is een heel dun en lopend deeg!
  7. Verdeel het deeg over de 2 springvormen (je kan dit op gevoel doen of het deeg afwegen).
  8. Bak de cakes 35 minuten op 175°C.
  9. Laat de taart even afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt. Laat dan volledig afkoelen.
  10. FROSTING
  11. Doe de cacao poeder in een kom en meng erdoor met een vork voor klontertjes te verwijderen.
  12. Doe er de zachte boter bij en mix goed tot het een mooi zacht geheel vormt.
  13. Nu ga je de melk en bloemsuiker erbij voegen. Dit doe je door ongeveer 100 gram bloemsuiker bij het mengsel te doen en dan 1 eetlepel melk. Na elke toevoeging meng je goed en dit herhaal je tot de melk en suiker op zijn.
  14. Als laatste voeg je de cappuccino poeder en het vanille extract toe.
  15. SAMENSTELLING
  16. Als je cake volledig is afgekoeld dan snijd je beide cakes horizontaal doormidden (en snijd de bovenkanten bij indien er een teutje opstaat :) )
  17. Leg nu 1 onderkant op een bord (waar je het op gaat serveren, je krijgt de taart niet meer verplaatst als die klaar is). Smeer hier je eerste laag frosting op met een paletmes/spatel/mes/... zorg dat alles goed bedekt is.
  18. Leg nu de bovenkant er ondersteboven op (zo krijg je een 'rechtere' laag) en smeer hier je 2e laag frosting op. Leg hier dan de bovenkant van de 2 taart ondersteboven op en eindig met de onderkant van de 2e taart, zo heb je een mooie platte bovenkant.
  19. De overige frosting smeer je op de zijkantjes, de bovenkant en elk hoekje wat er nog overschiet!
  20. Laat uitharden in de koelkast (minstens een uurtje).
  21. Minstens een half uurtje voor serveren uit de koelkast halen.
  22. Smakelijk!!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/de-allerbeste-chocoladetaart-in-de-wereld/