Granola met cranberries en noten
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Serves: 1 grote pot
Ingredients
  • ⅓ cup / 113 gram agave siroop
  • 3 eetlepels (ontgeurde) kokosolie
  • 3 cups / 255 gram havermout
  • 3 eetlepels palmsuiker
  • snufje zout
  • snuf kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • snufje vanillepoeder (veel snufjes hé)
  • ½ cup / 43 gram gedroogde cranberries (ik gebruik die in appeldiksap, dan zit er geen 'witte' suiker in)
  • ½ cup / 43 gram gemengde noten
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. De agavesiroop en de kokosolie doe je in een pannetje en laat je smelten. Haal dit van het vuur en doe er de havermout, de palmsuiker, het zout, kaneel, nootmuskaat en vanillepoeder onder. Dit allemaal goed mengen zodat alles onder het agave/kokosolie mengsel zit.
  3. De nootjes hak je in kleinere stukken, maar die mogen best groot blijven (behalve als je ze kleiner wil natuurlijk). Deze doe je nog onder het mengsel.
  4. Leg een blaadje bakpapier op je bakplaat en spreid het mengsel hier over uit. Dit zet je voor 5 minuten in de voorverwarmde oven. Na 5 minuten ga je er eens met een lepel door en meng je het. Dan spreid je alles terug tot een plat geheel. Zet nog 8 minuten terug.
  5. Haal dan de bakplaat uit de oven en laat het mengsel in zijn geheel helemaal afkoelen.
  6. Als alles afgekoeld is, breek je het in stukken en doe je er de cranberry's onder. Allemaal samen in een afsluitbare pot en klaar!
  7. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/granola-met-cranberries-en-noten/