Bierbrood met spekjes
 
 
Ingredients
  • 380 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels verse bieslook of tzatziki kruiden
  • 200 gram gezouten spekjes
  • snuf zeezout
  • 33cl bier (naar keuze)
  • 60 gram boter
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Bak de spekjes in een pan.
  3. Doe de bloem, het bakpoeder, de kruiden en het zout in een kom en roer. Doe hier de gebakken spekjes onder en meng.
  4. Smelt ondertussen je boter in hetzelfde pannetje als je spekjes.
  5. Giet nu beetje bij beetje het bier door je beslag. Meng tot al het bier is 'opgenomen'.
  6. Stort het deeg in een beboterde (brood/cake)bakvorm en giet hier de gesmolten boter over.
  7. Bak het brood voor 45 minuten in een oven van 190°C.
  8. Laat het een 10-tal minuutjes afkoelen in de vorm en laat hem dan verder afkoelen op een afkoelrekje.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/bierbrood-met-spekjes/