Bierbrood met spekjes
- 380 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eetlepels verse bieslook of tzatziki kruiden
- 200 gram gezouten spekjes
- snuf zeezout
- 33cl bier (naar keuze)
- 60 gram boter
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bak de spekjes in een pan.
- Doe de bloem, het bakpoeder, de kruiden en het zout in een kom en roer. Doe hier de gebakken spekjes onder en meng.
- Smelt ondertussen je boter in hetzelfde pannetje als je spekjes.
- Giet nu beetje bij beetje het bier door je beslag. Meng tot al het bier is 'opgenomen'.
- Stort het deeg in een beboterde (brood/cake)bakvorm en giet hier de gesmolten boter over.
- Bak het brood voor 45 minuten in een oven van 190°C.
- Laat het een 10-tal minuutjes afkoelen in de vorm en laat hem dan verder afkoelen op een afkoelrekje.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/bierbrood-met-spekjes/
3.3.3077