Speltpannenkoeken met spek
 
 
Serves: 9 pannenkoeken
Ingredients
  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 500 ml volle biologische melk
  • 2 eitjes
  • snufje zout
  • 18 lapjes ontbijtspek
  • (ontgeurde) kokosolie om in te bakken
Instructions
  1. Bak eerst je ontbijtspek, doe hiervoor een heel klein beetje kokosolie in je pan om te voorkomen dat je spek aan de pan plakt. Je moet het spek niet helemaal doorbakken, deze bakt nog heel even mee in de pannenkoek.
  2. Maak ondertussen je pannenkoekenbeslag. Doe hiervoor het meel, de melk, de eitjes en het zout in een kom en meng met een klopper onder elkaar. Zet aan de kant.
  3. Als je spek gebakken is, leg je het op een stukje keukenrol. Ik nam ongeveer 2 plakjes spek per pannenkoek.
  4. Veeg je pan met een stukje keukenrol uit en begin aan het pannenkoeken bakken. Doe hiervoor wat kokosolie in de pan en ongeveer 1 soeplepel beslag.
  5. Leg de plakjes spek in het 'natte' beslag.
  6. Draai de pannenkoek om als de bovenkant 'droog' is.
  7. Laat nog even bakken en haal dan uit de pan.
  8. Herhaal tot je beslag op is!
  9. Serveer onmiddellijk met een laagje (appel) siroop.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/speltpannenkoeken-met-spek/