Klassieke vanille tulband
 
 
Ingredients
  • 175 gram zachte boter
  • 175 gram suiker
  • 3 eitjes
  • 175 gram zelfrijzende bloem
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille extract of -pasta
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Vet een tulband vorm in met boter en bestrooi met bloem. Klop goed uit.
  3. Klop de boter met de suiker luchtig, voeg dan één voor één de eitjes toe.
  4. Voeg dan in 3 delen de bloem met het zout toe aan dit mengsel en als laatste het vanille extract.
  5. Doe het mengsel in de bakvorm en bak de cake nu 50 minuten op 160°C.
  6. Draai de cake voorzichtig om, haal hem uit de vorm en laat afkoelen op een afkoelrekje. Werk af met bloemsuiker.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/klassieke-vanille-tulband/