Knapperige havermoutkoekjes
 
 
Ingredients
  • 85 gram havermout
  • 75 gram lichtbruine suiker
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gram koude boter
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar met je vingers of een keukenmachine (ik deed het in de Magimix waardoor de havermout ook wat kleiner werd gehakt, maar dit is niet noodzakelijk).
  3. Rol het deeg (met behulp van wat bloemsuiker) in een rolletje en snijd het rolletje in ... stukken. Leg ze plat op een met bakpapier belegde bakplaat en bak 16 minuten op 160°C of tot ze goudbruin zijn (ik bakte ze 18 minuten en dat was eigenlijk nét wat te lang)
  4. Laat afkoelen op de bakplaat (ze zijn nog wat nattig als ze uit de oven komen maar stijven op als ze afkoelen).
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/knapperige-havermoutkoekjes/