Taartje met cholade, mascarpone en koffie
 
 
Ingredients
  • BODEM
  • Zelfgemaakt of gekocht taartdeeg (een rolletje, uit de versafdeling)
  • VULLING
  • 75 gram room (vol)
  • 170 gram donkere chocolade
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout
  • 2 tl vanille extract
  • 200 gram mascarpone
  • TOPPING
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram bloemsuiker
  • 75 gram room (vol)
  • 1 tl vanille extract
  • 3 tl (instant) espressopoeder (bv nescafé)
  • Cacao poeder om af te werken
Instructions
  1. BODEM
  2. Verwarm de oven op 200 graden. Rol je deeg uit en leg het in een taartvorm (ofwel in een bakpapier ofwel boter en bloem je de taartvorm in). Prik er enkele gaatjes in, leg er een bakpapier in en strooi er bakbonen in. Bak de bodem nu 15 minuten blind (dus met de bakbonen) op 200 graden. Haal de bakbonen er dan uit en bak nog eens 5 minuten. Laat afkoelen.
  3. VULLING
  4. Verwarm je room in een pannetje.
  5. Doe de rest van de ingrediënten (behalve de mascarpone) in een aparte kom. Als je room goed heet is doe je deze bij je chocolade mengsel. Roer tot alle chocolade is gesmolten. Lukt dit niet meteen, zet de kom dan nog even au bain marie op het vuur tot alles gesmolten is. Roer hier de mascarpone dan door. Giet dit mengsel in de afgekoelde taartbodem en laat opstijven in de koelkast.
  6. TOPPING
  7. Meng alle ingrediënten tot een stevig mengsel. Spuit het op de opgesteven vulling. Laat verder opstijven in de koelkast en werk af met cacao poeder.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/taartje-met-chocolade-mascarpone-en-koffie/