Pruimen cobbler
 
 
Ingredients
  • VULLING
  • 1 kg pruimen
  • 100 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el maizena
  • TOPPING
  • 75 gram suiker
  • 240 gram zelfrijzende bloem
  • snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 120 gram koude boter
  • 160 ml volle room
  • Grove witte suiker om te strooien
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de pruimen in 4, meng met de suiker, kaneel en maizena en verdeel in een ingevette bakvorm.
  3. Voor de topping meng je alle ingrediënten (behalve de grove suiker), met de room als laatste.
  4. Je krijgt een elastisch en nat deeg. Dit verdeel je in 'propjes' en stukjes over de pruimen tot alles bedekt is. Strooi er wat grove suiker over.
  5. Bak de taart 45 minuten op 180°C.
  6. Serveer (het liefst) als de taart nog een beetje warm is. Nog lekkerder met verse slagroom of vanille ijs erbij.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/pruimen-cobbler/