Taartje met peer, pruim, kardemom en speculaaskruiden
 
 
Ingredients
  • 180ml zonnebloemolie
  • 200 gram suiker
  • 3 eitjes
  • 1 tl vanille extract
  • 60 gram yoghurt
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • snufje zout
  • 1 tl speculaas kruiden
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 1 peer
  • 1 pruim
  • topping: 1 tl amandelschilfers, 1 tl speculaaskruiden, 1 tl bruine suiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng de olie met de suiker en de eitjes. Voeg de yoghurt, bloem, zout en kruiden toe.
  3. Stort het deeg in een bakvorm (ik gebruikte een gietijzeren pan met een stuk bakpapier in) en schik er fijngesneden peer en pruim op. Strooi het topping mengsel over het deeg en bak de cake 30 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/taartje-met-peer-pruim-kardemom-en-speculaaskruiden/