Fries suikerbrood
 
 
Ingredients
  • 300 gram tarwebloem
  • eetlepel droge gist
  • 15 gram suiker
  • Snuf zout
  • Theelepel kaneel
  • 200 gram koude melk
  • 50 gram zachte boter
  • 190 gram parelsuiker
Instructions
  1. Doe de bloem, gist, suiker en kaneel in een kom. Meng al eens door. Meng er dan de melk en gist door. Als een deeg zich begint te vormen meng je er de zachte boter in blokjes onder. Kneed dit (of laat je keukenmachine kneden) tot een samenhangend deeg. Laat dit deeg dan 15 minuten rusten.
  2. Kneed dan je parelsuiker order het deeg (dit gaat het gemakkelijkste als je met je handen even kneed). Laat het deeg 5 minuten rusten.
  3. Rol het deeg dan uit tot een vierkant, strooi er nog wat extra kaneel over en plooi de bovenkanten naar binnen. De zijkanten rol je op naar binnen en leg het deeg dan met de plooi naar beneden in een met bakpapier belegde cakevorm.
  4. Laat het deeg nu nog eens 15 minuten rusten.
  5. Bak het brood nu 30 minuten op 170°C.
  6. Haal het brood best meteen uit de vorm als het uit de oven komt, maar wees voorzichtig met de (hete!) parelsuiker. Laat afkoelen.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/fries-suikerbrood/