Wafeltjes
 
 
Serves: Ongeveer 28 wafels
Ingredients
  • 500 gram tarwebloem
  • 250 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 eitjes
  • 250 gram boter
  • 350 - 450 ml volle melk (tot je deeg vloeibaar genoeg is om met een 'pollepel' uit te scheppen)
Instructions
  1. Smelt de boter en zet hem aan de kant.
  2. Doe de bloem, de suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een mengkom.
  3. Klop de eitjes door de boter en voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediƫnten.
  4. Verwarm de melk tot die lauw is en voeg deze dat beetje bij beetje toe aan het wafelmengsel.
  5. Verwarm het wafelijzer voor en laat het deeg ondertussen even rusten.
  6. Bak de wafeltjes* in het wafelijzer tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen op een afkoelrekje.
  7. * Ik gebruik een ijsschep om het deeg in het wafelijzer te doen, je kan het ook met een lepel doen. Ik gebruikte 1 lepel waardoor de wafeltjes niet erg groot werden (en ik er dus ook wat meer had). Wil je graag grotere wafels, dan kan je wat meer deeg per wafel gebruiken!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/wafeltjes/