Roomijs met pecanoten, ahornsiroop and a splash of bourbon
 
 
Ingredients
  • PECANOTEN
  • Handjevol pecanoten
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • IJS
  • 50 gram ahornsiroop
  • 50 gram bruine suiker
  • 130 gram volle room
  • 130 gram volle melk
  • 4 eigelen
  • scheutje bourbon, whiskey, ... wat je in huis hebt ;-)
Instructions
  1. Smelt de boter in een pan, gooi hier de noten in en strooi er de suiker over. Meng het terwijl het op een laag vuurtje staat en als alles wat geroosterd is haal je het van het vuur af en laat het afkoelen.
  2. In een pan doe je de suiker, siroop, melk en room. Breng dit rustig aan de kook terwijl je roert en alle suiker oplost.
  3. In een andere kom klop je de eigelen los.
  4. Als het mengsel kookt giet je voorzichtig een beetje bij de eigelen terwijl je roert. Giet er nog wat bij, roer weer en giet er een laatste keer nog een geut bij. Giet dan dit mengsel bij het overige melk mengsel en zet terug op een laag vuurtje (het mag nu niet meer koken). Roer constant tot je een lichte pudding structuur hebt (als je een lepel er in steekt en je gaat met je vinger over de lepel moet de streep erin blijven staan). Giet het mengsel dan in een andere kom en laat het volledig afkoelen (best een nachtje). De volgende dag maak je de ijs volgens de instructies van je ijsmachine. De pecanoten kan je er met de hand onder mengen of los bij serveren.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/roomijs-met-pecanoten-ahornsiroop-and-a-splash-of-bourbon/