Bananencake
 
 
Ik steek de bananen een half uurtje in de oven, heb je echt super rijpe bananen, dan kan je deze stap overslaan.
Ingredients
  • 100g zachte boter
  • 175g suiker
  • 2 eitjes
  • 2 bananen
  • 225g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden (optioneel)
  • 2 el melk
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg je bananen op een bakplaat met bakpapier en steek ze 30 minuten in die oven (zie nota bovenaan). Laat afkoelen.
  2. Verhoog de temperatuur van je oven naar 175°C.
  3. Doe de boter met de suiker in een kom en meng. Voeg de eitjes hier aan toe, dan de geplette banaan. Meng alles goed. Voeg de bloem met extra bakpoeder toe (en als je wil de speculaaskruiden) en als laatste de melk.
  4. Giet het beslag in een met bakpapier belegde cake vorm en bak de cake +/- 50 à 60 minuten op 175°C.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/bananencake/