Panna cotta
 
 
Goed voor +/- 6 tot 8 kommetjes
Ingredients
  • PANNA COTTA
  • 60 ml water
  • 1 zakje losse gelatine (6G)
  • 475 gram Griekse yoghurt
  • 475 ml room of melk
  • 60 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • sap van een halve citroen
  • TOPPING
  • 3 pruimen
  • 6 eetlepels suiker
  • sap van 1 citroen
Instructions
  1. Los de gelatine op in het water en zet aan de kant.
  2. Meng de yoghurt met de helft van de room.
  3. Doe de andere helft van de room in een pannetje met de suiker, verwarm tot net niet kokend. Voeg hier het water/gelatine mengsel onder.
  4. Voeg dit mengsel dan bij het yoghurtmengsel. Doe de vanille en citroen erbij. Verdeel over kommetjes en zet het in de koelkast.
  5. Snijd de pruimen in schijfjes en doe ze in een pannetje met het sap en de suiker. Laat even doorkoken tot de pruimen zacht zijn en je een sausje hebt. Doe op de panna cotta en serveer.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/panna-cotta-met-pruimen/