Lemon merengue taart met koekjesbodem
 
 
Ingredients
  • 1 pot lemon curd
  • ½ portie deeg sugar cookies (zie link hierboven)
  • 3 eiwitten
  • 75 gram suiker
Instructions
  1. Maak je lemon curd volgens recept.
  2. Maak je koekjesdeeg volgens recept (en laat het even in de koelkast rusten).
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Rol het deeg uit, beboter en bebloem een taartvorm en bekleed met het deeg. Bak eerst 10 minuten blind, dan nog eens 5 minuten zonder bakbonen. Laat afkoelen.
  5. Vul de bodem met lemon curd, zet even in de koelkast.
  6. Klop de eiwitten met de suiker tot een stijve merengue. Verdeel het over de lemon curd en brand even af met een gasbrandertje. Laat opstijven in de koelkast.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/lemon-merengue-taart-met-koekjesbodem/