(The best!!) Chocolate chip cookies
 
 
Ingredients
  • 550 gram tarwebloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel zout
  • 250 gram zachte boter
  • 180 gram suiker
  • 180 gram bruine suiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 350 gram donkere chocolade
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Doe de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, zout) in een kom en zet opzij.
  3. Meng de boter, de bruine en witte suiker en het vanille extract in een kom tot het romig is.
  4. Voeg de eitjes hier één voor één aan toe tot alles goed gemengd is.
  5. Schep dan lepel voor lepel het bloemmengsel onder het boter-suiker mengsel. Zorg dat de bloem is opgenomen in het mengsel voor je weer een nieuwe lepel toevoegt.
  6. Schep dan de chocoladestukjes eronder.
  7. Maak bolletjes van het deeg met een ijsschep of door er bolletjes van te rollen. Leg ze op een bakplaat en bak ze 10 minuten op 190°C.
  8. Laat de koekjes een paar minuutjes op de bakplaat liggen en leg ze dan voorzichtig op een afkoelrekje (kan je best met een spatel doen, de koekjes zijn erg kwetsbaar als ze nog warm zijn).
  9. Laat ze afkoelen en dan kan je smullen!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/the-best-chocolate-chip-cookies/